wat doen we

wat doen we

Hoe gaan we te werk?


De stap zetten om contact met ons op te nemen, is vaak al vooraf gegaan door een heel traject, waarin je steeds meer tegen je probleem bent aangelopen. Het kan zijn dat je zelf contact met ons opneemt of via de Gemeente of een andere doorverwijzer.


We kijken altijd eerst of jouw hulpvraag past bij onze expertise en maken daarom alvast kort kennis per telefoon. Naar aanleiding van dit gesprek zorgen we ervoor dat de juiste hulpverlener bij jou langs komt om te kijken of het daadwerkelijk klikt. Want dat vinden wij een belangrijke voorwaarde voor onze samenwerking. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en wanneer je een goed gevoel hebt bij de hulpverlener, dan maken we een nieuwe afspraak. 


Naar aanleiding van jouw hulpvraag, de gesprekken die we hebben met jou en anderen uit je gezin zoals je ouders of je partner, stellen we een begeleidingsplan op en nemen we dit transparant met je door. Zo weet je waar je aan toe bent.  We zijn samen verantwoordelijk voor het succes van het plan, daarom stemmen we dit met je af en ondertekenen we samen.


Vervolgens gaan we aan de slag, onze begeleiding is voor iedereen anders, helemaal op maat gemaakt voor jou en passend in deze fase van je leven/proces en de mogelijkheden die jij hebt. Tijdens de kennismaking zullen we er meer over uitleggen, als we jou al wat beter hebben leren kennen. En het plan kan ook altijd worden bijgesteld, ook omdat het soms nog even zoeken is waar jouw hulpvraag nu precies ligt, maar waar we samen achter gaan komen.   

We streven ernaar dat jij zo snel mogelijk eigenaar wordt van je eigen leven, in goede samenwerking en verbondenheid met de mensen om je heen en met wederzijds respect en betrouwbaarheid.


We kijken regelmatig of de hulpverlening afgebouwd kan worden of anders moet worden ingericht, waarbij we er naar streven dat je als gezin verder samen kunt na de hulpverlening. Het is van belang dat jij je daarbij gesterkt en gesteund voelt om deze stappen met vertrouwen te kunnen zetten.


Hulp met instanties


Soms ben je al in contact met huisarts, gemeente of andere hulpverlener en wordt je doorverwezen. Wij zorgen voor een goed contact en helpen je waar nodig met alle papieren die nodig zijn, om jouw begeleiding ook financieel zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.


Het kan ook zijn dat je vanuit jezelf contact met ons opneemt. Het is dan niet altijd vanzelfsprekend dat de gemeente onze zorg betaalt of dat je een PGB budget tot je beschikking hebt. Wij kijken graag met je mee om te bepalen of je hier eventueel wel kans op maakt.


Daarnaast kan het zijn dat wanneer je problemen invloed hebben op je werk, je werkgever (een deel) wil betalen.


En bovendien zijn we aan het kijken of onze zorg in de toekomst wellicht ook (deels) via je aanvullende zorgverzekering kan worden vergoed.

begeleidingsvorm

Iedereen is een element binnen het gezin. Daarom is het belangrijk dat het hele gezin wordt meegenomen in het proces. We kijken wat er speelt binnen jullie gezin en gaan samen opzoek naar de passende aanpak. Als we weten wat voor jullie werkt, kan er in de basis een verandering plaatsvinden. Zo’n verandering binnen het gezin heeft een positieve wisselwerking op elkaar en er ontstaat meer begrip.


Hieronder lees je meer over welke vormen van begeleiding wij bieden.

psychosociale

hulpverlening

lees meer

beeldende

therapie

lees meer

integratieve

counseling  en therapie

lees meer

wachtlijst

Als je je aanmeldt bij ‘je natuurlijke ik’ wil je ook graag weten hoe lang je ongeveer moet wachten, voordat je met je hulpvraag bij ons terecht kan. Het is verstandig om van te voren even te bellen of er een hulpverlener beschikbaar is om een nieuw zorgtraject te starten. Ons doel is om zo snel mogelijk te beginnen met jouw hulpvraag. We willen je niet te lang laten wachten en streven altijd naar een maximale wachttijd van 2 weken tot 4 weken.

Share by: