Visie

onze visie

je natuurlijke ik vindt het belangrijk dat de alle mensen zich goed kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving. De eigen kracht van de persoon en zijn/haar sociale netwerk versterken staat hierin centraal. Een contextuele kracht, waardoor je -binnen de samenleving- jezelf durft zijn, mét je psychische variatie die het leven soms bemoeilijkt. Op die manier neemt jouw eigen verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid en zelfregie toe. Onze systemische hulpverlening aan jeugd, (jong) volwassenen en gezinnen is hierop gericht.

Daadkracht & Samenwerking

Het hele netwerk (zorgsysteem) nemen wij mee vanuit een contextuele benadering. Hierbij streven we ernaar dat we een samenwerking aangaan met het individu, de thuisomgeving en de samenleving. Alle mensen die op de een of andere manier bij jou betrokken zijn, maken hiervan deel uit. Hierdoor kunnen we elkaar aanvullen en versterken en vormt zich een stimulerende omgeving. Door de draagkracht te verbreden, kan de draaglast beter gedragen worden en is er minder kans op escalatie. Zo’n stevige basis voorkomt dat je hulpvragen verergeren tot ernstige problemen. Dat doen we door alert te zijn op risicofactoren in de ontwikkeling.

Respect & Context

 Hoe sterker de context is rondom jouw persoon of gezin, des te groter is de kans dat je je positief kunt ontwikkelen. Onze hulpverleners zetten jou en je omgeving weer in je eigen kracht door ons niet te laten beperken door diagnoses of probleemgebieden. Bij je natuurlijke ik kijken we naar persoonlijkheid & karakter en denken we in mogelijkheden & kansen. De hulpverleners zijn zich bewust van hun eigen referentiekader en normen en waarden, met respect voor de normen, waarden en afkomst van de ander. Ze werken conform de huidige richtlijnen, die geldend zijn binnen de hulpverlening.


Aan de hand van het intakegesprek met de hulpvrager wordt er gekeken hoe je ontwikkeling op de verschillende leefgebieden (zoals bijvoorbeeld zelfredzaamheid, sociale contacten en emotionele ontwikkeling) is. We luisteren goed naar jouw verhaal (en de nauw betrokkenen) en vormen een compleet beeld van de hulpvragen, waarna deze in samenspraak worden verwerkt in het ondersteuningsplan. Dit wordt besproken en we bepalen samen waar de eerste focus op hoort te liggen. Na toestemming wordt het ondersteuningsplan ondertekend.

Eigen kracht & Vertrouwen

In de ondersteuning die we je bieden, zorgen wij ervoor dat je weer in je kracht komt te staan. De begeleiding zorgt samen met jou voor meer verbinding en veiligheid binnen het systeem en de samenleving. Op de langere termijn zorgt dit voor duurzame oplossingen en grotere zelfredzaamheid. Oplossingen waaraan iedereen, binnen zijn mogelijkheden, in het systeem een bijdrage levert en die een stevige basis vormen om samen verder te gaan. Jij ontwikkelt je en ontdekt je eigen kracht en leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven, gedachten en reacties. Je leert eigenaar te zijn voor je eigen levensdomein. Hierbij wordt er gestimuleerd vanuit de basis van het menszijn, gemotiveerd vanuit contextuele samenwerking, wederzijds respect en betrouwbaarheid. Ook wordt regelmatig beoordeelt of de mate van hulpverlening afgebouwd kan worden, naarmate je eigen redzaamheid toeneemt, waarbij het van belang is dat de je je gestut en gesterkt voelt om deze stappen met vertrouwen te kunnen zetten.

Openheid & vernieuwing

De hulpverleners bij je natuurlijke ik hebben ieder hun specifieke expertises. Deze diversiteit maakt dat het team van elkaar kan leren en een collega snel kan inzetten bij jouw hulpvraag.

We willen het team van hulpverleners verder uitbreiden, waarbij er aandachtig gelet wordt op de toegevoegde waarde, expertise en een gedeelde visie.

je natuurlijke ik wil een leeromgeving zijn voor professionals; vanuit openheid, oprechtheid en vertrouwen van elkaar leren en naar jezelf als instrument durven kijken door middel van intervisie.



Ons team staat vanuit betrokkenheid naast je. Jij kunt rekenen op deskundige hulpverleners die er oprecht voor je zijn en die kunnen aansluiten op jouw behoeften. Daarbij gaan we uit van jouw eigen-wijsheid. Ook de samenwerking met andere organisaties staat hierin centraal, waardoor ook vernieuwende netwerken van professionals in de (jeugdhulp)verlening ontstaan. We leren van elkaar en ondersteunen elkaar om tot verbetering te komen binnen jouw hulpvraag. Onze hulpverleners blijven zich ontwikkelen door scholing. Daarbij valt ook te denken aan het lezen van vakliteratuur en het bezoeken van congressen, zodat onze kennis actueel blijft en onze hulpverlening innovatief is. Deze kennis passen we direct toe in de praktijk, zodat we met betrokkenheid en compassie er voor je kunnen zijn, ook in een kwetsbare periode. Hierin schrijven we mee met een hoofdstuk van je  boek, waarna je je eigen verhaal weer met vertrouwen zelf verder vorm kunt geven en je leven weer in eigen hand neemt.

Share by: